ALLproducts

Zoom in

Artikelnummer:

€ 0,00

  • inclusief % BTW
  • Merk:

Product info


 

Vanwege het bewezen succes van deze therapievorm voor een aantal indicaties is er een groeiende vraag naar Shockwave Therapie. De term 'shockwave' verwijst naar hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (water, lucht of een vaste stof). In de moderne pijntherapie worden de helende eigenschappen van shockwave therapie toegepast voor de behandeling van pijnlijke zones. De hoogenergetische akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied. Op die manier wordt het herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd.


NIEUW Mobile RPW Shockwave by Chattanooga ™

Nieuw in ons assortiment is de Mobile RPW Shockwave by Chattanooga ™. Dit is een Shockwave apparaat met radiale shockwaves. De energie wordt over een groter oppervlak verdeeld. Deze apparaten produceren (een laag tot gemiddeld) aangepast energieniveau. Radiale shockwaves worden m.b.v. een luchtcompressor pneumatisch gegenereerd. Radiale shockwaves worden over een groter (radiaal) oppervlak in het lichaam gebracht met behulp van een vrij te bewegen behandelkop, deze impulsen bestrijken de volledige pijnzone. Speciaal voor onze vaste klanten bieden wij de RPW aan met extra korting.

Eenvoud behandeling

Vanzelfsprekend wordt zoals gewoonlijk gestart met anamnese en lichamelijk onderzoek. Als u besluit met shockwave therapie te gaan behandelen, lokaliseert u de pijnzone en brengt u een gel aan. Dan dient u shockwaves toe door het behandelpistool van de Intelect / Mobile RPW in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen. Voor het eenvoudig afstellen van de RPW voor de te behandelen klacht bestaat de Practical Guide Intelect; “This clinical guide provides specific information on the scientific background, methodology and application of Radial Pressure Wave therapy, and included treatment protocols for every program in the Intelect RPW device.” Deze “treatment protocols” zijn voorgeprogrammeerd op de Intelect RPW en kunnen eenvoudige worden aangepast op de gevoeligheid van de pijnzone. The “ramp up function” op de Intelect RPW zorgt ervoor dat het apparaat automatisch de gevoeligheid van de behandeling opbouwt. Bij de Mobile RPW ontvangt u een pocket formaat practical clinicalguide met een compleet overzicht van alle behandelingsprotocollen. Een behandeling duurt ongeveer 5-1 minuten. De zittingen hebben meestal een behandelinterval van zo’n 7-1 dagen, afhankelijk van de pathologie.

Shocks per behandeling

Per behandeling worden er tussen de 15 en 3 shocks gegeven. De Kogel en huls van de behandelpistool hoeven pas na 1.2. shocks te worden vervangen omdat de werking dan gaat afnemen. Dit betekent dat na ongeveer 6 behandeling een nieuwe revisiekit noodzakelijk is.Standaard worden3 kogels en geleidingshulzen geleverd,wat staat voor 18 behandelingen. Deze revisie is zelf eenvoudig uit te voeren waardoor de Intelect RPW niet retour hoeft naar de fabrikant.

Shockwave Intelect RPW Demonstratie

Om ervoor te zorgen dat u optimaal geïnformeerd bent over de werking en toepassing van de Shockwave Intelect RPW en in te gaan op eventuele vragen, op –of aanmerkingen komt onzevertegenwoordiger graag vrijblijvend langs op uw praktijk.

CAT. 1

Massage & Welzijn

CAT. 2

Sportmedisch

CAT. 3

Tafels & Praktijktoebehoren

CAT. 4

Klein oefenmateriaal

CAT. 5

Groot oefenmateriaal

CAT. 6

Cardiotraining

CAT. 7

Electrotherapie

CAT. 9

Ergonomie